Beauty

Floral Shock – Yves Saint Laurent “Happiness is perfume, you can`t pour it on somebody else without getting a few drops on yourself” – YSL

March 21, 2018

Când vine vorba de aceste licori magice, trebuie să admit faptul că sunt extrem de atentă şi pretenţioasă. De ce? Cred că nu sunt singura care are convingerea că parfumul pe care il foloseşti este o etichetă personală cu care poţi avea succes sau, dimpotrivă, cu care poţi da greş încă de la primul contact cu cei din jur. Mai ales că, dragile mele, ştim că domnii au tendinţa să remarce, în primul rând, parfumul femeii şi nu îmbrăcămintea, aşa cum se crede în general. De câte ori nu v-au complimentat, spunând că parfumul vostru le-a rămas imprimat pe haine, pernă sau în minte? Sau de câte ori nu vi s-au declanşat amintiri legate de o persoană în momentul în care aţi simţit o anume aromă?

Cum spuneam, pentru mine parfumul a reprezentat întotdeauna o alegere extrem de bine gândită, iar în acest sens pot spune că, de-a lungul timpului, am rămas fidelă câtorva care m-au definit (Dior Addict, Alien şi Dahlia Divin de la Givenchy), evitând să încerc şi alte variante. Până într-o zi…

Acum ceva timp, mă aflam într-un magazin Kendra din Băneasa Shopping City, căutându-mi un fond de ten. Fata care mi l-a prezentat a fost atât de drăguţă încât, în momentul în care l-am luat şi am vrut să merg cu el spre casa de marcat, m-a oprit şi mi-a spus cu un zâmbet larg “Îţi oferim şi un cadou din partea noastră, aici ai o mostră de parfum Yves Saint Laurent, e Opium varianta Floral Shock, o să te îndrăgosteşti de el”. I-am mulţumit politicos, însă în capul meu era “Ok, that`s it, m-am mai ales cu o mostră pe care o sa o arunc în dulap”. Şi totuşi, ajunsă acasă am zis să îi dau o şansă. Mi-am dat un puf pe podul palmei şi…da, m-am îndrăgostit. A fost un “shock”, asa cum se şi prezintă.

Parfumierii Nathalie Lorson, Marie Salamagne, Olivier Cresp şi Honorine Blanc au fost cei care au creat această fragranţă de un rafinament inconfundabil, care se identifică perfect cu femeia puternică, pasională, dar în acelaşi timp dulce şi sensibilă.

Mixul de arome este unul perfect. Notele de vârf (bergamot, lămâie, pară , frezie) se armonizează într-un univers olfactiv genial cu notele de mijloc (gardenie, floare de portocal, note solare, flori albe) şi cu notele de bază (lemn ambrat, mosc alb, cafea). Ce e mai frumos decât să regăseşti toate aceste daruri ale naturii într-o singură sticluţă, şi ea având un design unic, fiind rigidă la atingere, parcă ruptă din natură. Ai o senzaţie de descătuşare, libertate şi încredere în propria persoană.

Floral Shock este armonia perfectă a aromelor dulci cu cele fresh, rezultatul fiind un parfum de care te vei îndrăgosti la prima vedere (aşa cum am făcut-o eu) şi care îţi va îndrepta paşii într-o lume transcedentală a pasiunii şi frumuseţii.

Photo: www.yslbeautyus.com

                                                      

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Felicia
  March 21, 2018 at 8:26 pm

  Iata… primul tau articol….si primul meu semn de intrebare. Oare, mirosind Floral Shock… la indemnul tau… o sa fac o noua gaura in bugetul familiei?
  Cred ca am toate sansele sa mi se intample…. pt ca:
  1. parfumul contine flori de portocal si frezie ( ador)
  2. nu contine vanilie… (detest asta intr-un parfum)
  3. am incredere in YSL…
  4. merit…. 🙂
  O sa revin cu comment dupa ce o sa-l adulmec.
  PS
  Sigur o sa ai succes cu blogul….pentru ca stii sa starnesti prin cuvinte… o calitate care nu se invata in scoli .

  • Reply
   soranabratulea
   March 21, 2018 at 8:29 pm

   Multumesc mult pentru cuvintele frumoase! 🙂 Sa vedem ce parere are si Sorin despre asta :))

Leave a Reply